Marie Kondo

Als je net zoals ik vaak op social media vertoeft, kon je er niet aan onderuit! Iedereen die niet onder een steen geleefd heeft de laatste weken, leerde Marie Kondo kennen. Marie wie? Wel, Marie is een Japanse vrouw die met haar gezin geëmigreerd is naar de Verenigde Staten en met haar opruimmethode, the Konmari method, hoge toppen scheert!

Toen ik haar voor het eerst op Netflix aan het werk zag, jawel, ze heeft een eigen reeks op dat kanaal, kreeg ik zenuwen. Echt, ik kreeg stress van haar bezig te zien. Ik denk vooral omdat haar opruimmethode mij in de eerste aflevering mij echt niet aansprak. Ik ben niet het soort vrouw dat tegen mijn huis gaat praten, laat staan dat ik mijn kleren ga bedanken omdat ik ze heb mogen dragen. En om verder te gaan over kledij, de manier waarop ze kleren vouwt, daar gruwel ik van! Wat uiteraard niet wil zeggen dat dat niet bij jou past he! Maar voor mij is het echt niets!

Ik raakte echter wel gemotiveerd om op te ruimen, om dingen weg te doen. Onze kleerkast heeft er al aan mogen geloven en hoewel ik mijn kledij niet bedankt heb, ben ik wel opgelucht met wat ik weg gedaan heb. Tevreden met de extra ruimte die ik gecreëerd heb. Die extra ruimte dient niet om andere dingen kwijt te kunnen maar voelt gewoon heel goed en luchtig.

Er zijn wel een aantal dingen die ik geleerd heb.

  1. Met bakjes werken: er is niets zo gemakkelijk als lades en kasten in te richten met bakjes. Hoe leuk is het om kasten open te trekken en alles netjes te zien staan in een bakje of in een doos? Het klopt dat als je geen bakjes hebt, het wel een investering is maar wie gaat nu niet graag eens naar de Action of de Ikea!
  2. Opbergboxen: als je spullen opbergt, zoals op zolder, gebruik doorzichtige opbergboxen! Zo handig om in 1 oogopslag te zien wat er in zit en wat je al dan niet nodig hebt!
  3. Ook kinderen kunnen perfect opruimen. Ze kunnen alles netjes houden. Met een goede basis wordt het voor mama en papa niet een eindeloos gezeur om op te ruimen!
  4. Foto’s: dat is hier toch ook een puntje. Vaak staan ze gewoon op onze telefoons of op de laptops maar degene die toch afgedrukt worden vliegen op zolder, ongesorteerd in een doos. Marie geeft 2 manieren om afgedrukte foto’s te bewaren. Ofwel sorteer je ze per gelegenheid (box of album) of je sorteert ze per jaartal. Ik ben er nog niet aan uit hoe ik de onze ga opbergen maar ik ga in ieder geval een van de twee oplossingen gebruiken!
Koekenkast
Extra schoolspullen
Net zoals de meeste gezinnen “hadden” we een rommellade!
keukengerei

Ik vraag mij nu alleen nog af wat Marie doet met die verdomde enkele kousen ;-).

Sofie, X

14 antwoorden op “Marie Kondo”

  1. Ik heb tot nu toe bepaald nog geen stress over waar ik spullen moet opruimen, dus laat het even aan me voorbij gaan, maar zou wel kriegel worden van al die bakjes

  2. Ik heb tot nu toe bepaald nog geen stress over waar ik spullen moet opruimen, dus laat het even aan me voorbij gaan, maar zou wel kriegel worden van al die bakjes

  3. Grappig, het is echt een hype aan het worden want op mijn werk zijn er ook een aantal collega’s heel erg met opruimen bezig op basis van haar methode. Die bakjes zijn in ieder geval wel erg overzichtelijk, dat zou bij ons ook wel de nodige rust geven.

  4. Grappig, het is echt een hype aan het worden want op mijn werk zijn er ook een aantal collega’s heel erg met opruimen bezig op basis van haar methode. Die bakjes zijn in ieder geval wel erg overzichtelijk, dat zou bij ons ook wel de nodige rust geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.