Uitstel is geen afstel

Een van mijn eerste blogposts ging over mijn drang om weer met mijn neus in de schoolboeken te duiken. Nu vragen sommigen zich misschien af hoever ik daarmee sta.

Wel voor de zoveelste keer heb ik mijn plannen moeten terugschroeven. We zijn namelijk volop bezig om uit te vissen wat er nu precies aan de hand is met onze jongste zoon en het plannen van onderzoeken, papieren in orde brengen en dergelijke gaat echt niet in mijn koude kleren zitten.

Ik zit momenteel in een serieuze dip. Mijn hoofd zit volledig vol. Met zorgen en met ideeën. Maar de zorgen halen momenteel de overhand! We hebben vandaag een afspraak met de neuroloog achter de rug maar ik heb het momenteel even te lastig met te verwerken wat daar allemaal gezegd is om het nu al neer te pennen!

Ik leef een beetje op automatische piloot. Ik ga werken en doe wat er van mij verwacht wordt. Ik kom thuis en rommel wat maar alles gaat eindeloos traag. Er lijkt ook totaal geen einde te komen aan de bergen werk die ons gezin meebrengt, uiteindelijk ze we met 7 dus het stopt ook nooit! Regelmatig vind ik de moed niet om te koken dus de chinees en de frituur zijn een beetje mijn beste vriend. Daarnaast heb ik een haat-liefde verhouding met mijn bed. Ik ben zo ontzettend moe maar omdat ik veel te veel pieker, komt er van slapen niet veel in huis.

Het gaat voorbij. Daar ben ik mij ten volle van bewust! Dit gaat echt voorbij. Maar voor nu, sorry voor mijn gezaag maar laat het mij vooral eerlijk ouderschap noemen. Want zowel jij als ik weten dat moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen!

♥️

11 antwoorden op “Uitstel is geen afstel”

 1. Dochter lief
  Het is hard en moeilijk
  Er zijn goede dagen en mindere dagen
  Je hebt een kroost van 5 lieve kinderen
  Er zal altijd wel iets schelen
  Maar weet dat wij en nog vele anderen er steeds zullen zijn voor jou en je bende !!!!
  Love from mom and dad ❤💕👍

 2. wat ontzettend rot voor je dat je je even zo moe en moedeloos voelt. Maar, wat je zelf ook al zegt: dat komt ook wel weer goed. Soms denk ik wel eens dat de slechte dagen er zijn om nog meer van de goede te kunnen genieten!

 3. Jeetje wat heftig allemaal! Helaas herken ik me in je verhaal en weet ik hoe heftig het is om alle onderzoeken aan te vragen en in mijn geval gesprekken met allerlei specialisten.
  Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt en dat alles snel weer goed gaat!
  Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.