Appelcake op de bakplaat

Jaren geleden kreeg ik van een collega het recept voor een appelcake gebakken op de bakplaat. Groot dus! Toen ik hem de eerste keer maakte, vroeg zoon 1 direct of hij die mocht meenemen om te trakteren op school en zo geschiedde! Sindsdien sta ik zo goed als elk jaar op 20 juni appelcake te bakken! Met uitzondering van dit jaar, zoonlief heeft er al een zwaar semester opzitten dus wilde ik hem al verrassen tijdens het studeren!

Maar wat heb je nu allemaal nodig om hem te bakken?

  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el maïzena
  • Een scheutje vanille-extract
  • Een snuifje kaneel
  • 4 eieren
  • 2 grote of 3 kleine appels

Verwarm de oven voor op 170°.

Je kan de ovenschaal invetten en bestrooien met bloem maar ik gebruik liever bakpapier. De cake komt sowieso veel vlotter los!

Mix de (gesmolten) boter met de suiker en voeg de eieren 1 voor 1 toe.

Voeg bakmeel, maïzena en vanille toe en roer voorzichtig om.

Die het beslag in de bakvorm. Schil de appels en snij ze in partjes of blokje zoals je zelf verkiest. Voeg ze toe aan het beslag! Je kan over het mengsel ook wat vanillesuiker strooien!

50 minuutjes in de oven en klaar!

Ik maakte hem al een aantal keer op de plaat en had nooit problemen. Vandaag dacht ik, ik giet het deeg eens in een andere vorm! Al bij al lukte het maar het liep toch niet helemaal zoals gepland! Ik gebruikte een kartonnen cilindervorm van wibra maar die scheurde na een kwartiertje open. Zelfs de tweede die ik erover deed scheurde open. Gelukkig deed dit niets aan de smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *