Kartoffelsalade op grootmoeders wijze

Ons meme is van Tsjechië en van haar leerde ik dit simpele gerechtje maken. Vaak maak ik het met de restjes van de gekookte aardappelen die ik over heb. Want na al die jaren kan ik jammer genoeg nog steeds niet deftig inschatten hoeveel aardappelen ik moet schillen voor ons allemaal.

Buiten de gekookte aardappelen heb je ook nog dit nodig:

  • Hardgekookte eieren (ik maak er 10)
  • 1 ajuin
  • Augurken (beetje op gevoel)
  • Peper en nootmuskaat
  • Azijn
  • Mayonaisse

Snijdt de aardappelen in kleine stukken. Niet te klein want anders wordt het mousse. Snipper de ajuin en doe ze bij de aardappelen. Snijdt de augurken in kleine stukjes en ook dit mag bij de augurken. Gebruik 8 van de 10 eieren om door de salade te draaien, in kleine stukjes gesneden. Kruid met peper en noodmuskaat. Giet er een scheutje azijn over. Meng het geheel met mayonaise. Afhankelijk van hoeveel mayonaise jij wil.

Die alles in een kom, druk een beetje aan langs boven en gebruik de overige twee eieren om bovenop te leggen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *