Belgisch Kampioenschap (2): Torhout

De weergoden zijn ons gunstig gezind want de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap RC gaat door in Torhout onder een stralende zon! Zoals dat dan gaat, komt er ook wat volk opdagen bij zulk schitterend weer!

Zaterdag was een algemene trainingsdag zoals dat dan heet! Iedereen zit samen, sleutelt aan de auto’s en probeert zijn auto zo goed mogelijk af te stellen voor de volgende dag. Vaak worden die dagen afgesloten met een barbecue en heel veel gezelligheid maar het circuit ligt voor 1 keer dicht bij huis dus mijn mannen zijn naar huis gekomen om te eten en te slapen.

Zondag, racedag. De dag wordt gestart met wat opwarmingsronden en een briefing, de regels die uitgelegd worden zeg maar.

Daarna beginnen de kwalificaties. Er worden er drie gereden en het gemiddelde ervan wordt dan je startplaats in de finales. Senne haalde in de eerste kwalificatie een 4de plaats, in de tweede een 2de plaats en in de laatste kwalificatie viel hij uit. Maar zijn tijden waren goed genoeg om op een mooie derde plaats te starten!

De eerste finale was best wel spannend! Hele mooie battles gezien tussen Senne en Wesley Van Helmond. Daarna ook met Erik Michiels. Senne reed even op kop maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 4de plaats!

De tweede finale was niet zo goed. Na de eerste bocht ging het al mis. Hij verloor heel wat plekken en die goedmaken verliepen ook niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk heeft hij zijn auto aan de kant gezet wat de slimste beslissing was want hij had veel te veel stress. Dus duimen voor de volgende!

De derde finale verliep terug een pak vlotter en na wat over en weer gehop mocht hij terug de vierde plek in beslag nemen. Wat resulteerde in een knappe 4de plek algemeen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.