Internationale race Kampenhout (5-7 juli 2019)

Yes! Het is weer tijd voor dé race van het jaar! Elk jaar tijdens het eerste weekend van juli wordt de internationale race van Kampenhout gereden (beter bekend als GP).

Vrijdag is zoals altijd een trainingsdag. Meer dan nodig want de baan was vrij moeilijk. Heel weinig grip maakt het niet gemakkelijk om vlot te rijden. Dus er werd een hele dag gesleuteld om de auto zo goed mogelijk te krijgen.Zaterdag wordt er 2WD gereden. Ze starten met 4 kwalificaties. De eerste verliep niet zo vlot, Senne maakte geen fouten maar zijn tijd was iets te traag om in de A-fibale te geraken. De tweede kwalificatie was een pak beter en leverde aan 9de plek op. Voor de derde kwalificatie waren er een aantal veranderingen gedaan dus het was weer wat aanpassen maar zelfs met een paar foutjes bleef hij hangen op een tiende plaats. So far, so good. Nog 1 te gaan! Vierde kwalificatie liep supergoed maar anderen deden net iets beter. Hij resulteerde in 11de algemeen! Supergoed als je ziet wie hier allemaal racet!

Eerste finale! Wat een thriller. Senne mocht op de eerste plek starten en kon die plek goed bewaren tot hij een klein foutje maakte en Paul Dijkstra er voorbij ging. Senne liet dat uiteraard niet zo en ging er als een speer voorbij. Paul maakte daarna heel wat foutjes waardoor Senne zijn teamgenoot Marco Broers achter hem kreeg! We zagen mooie battles maar Senne trok aan het langste eind en won de eerste finale!Tweede finale: Senne kan op kop blijven tot op de laatste twee ronden voor het einde. Hij maakt een foutje en Paul gaat er voorbij. Senne kan jammergenoeg niets meer doen en eindigt tweede. Voorlopig is de eerste plaats nog steeds van hem.Derde finale, en deze mama haar hart kan het toch maar moeilijk aan! En of het spannend was! Maar hij deed het! Hij reed heel de finale op kop en won dus 2WD – B-finale.

Zondag! 4WD dag! Senne heeft hoge verwachtingen van vandaag dus benieuwd wat het gaat geven!Kwalificatie 1: altijd even wennen aan het circuit maar uiteindelijk na een foutje hier en daar won hij zijn kwali en eindigde hij op een 8ste algemene plek.Kwalificatie 2: het begon heel goed. Maar in de laatste ronde maakte hij een cruciale fout en moest hij Julian Ferrandis laten voorgaan. Wat voorlopig een 6de plaats algemeen oplevert!Gaan we verder met de derde kwalificatie: zijn tijden worden altijd beter en na wat gebattle won hij zijn kwalificatie. Dat geeft een algemene 8ste plek! Nog 1 te gaan!!En wat voor 1. De vorige 3 waren nog geen garantie op een plek in de A finale aangezien alle resultaten zo close op elkaar liggen. Dus Senne maakte er nog een spannende race van. Hij eindigde 2de in deze ronde maar zijn vorige tijd was beter dan die van de winnaar dus Yes! A-finale is binnen!En die start traditioneel met een kleine rijdersvoorstelling. Senne mag als laatste het podium op. En dan hopelijk knallen.De finale start heel proper door iedereen! De twee rijders voor hem gaan in de clinch waar Senne gretig gebruik van maakt. Hij schuift op naar een 8ste plaats! Hij gaat feilloos door de finale en kan door het uitvallen van een teamgenoot de 7de plek vastleggen!

Finale 2, weer zo een thriller. Senne kan een stuk of drie rijders voorbijsteken in de begin ronden maar maakt op de dubbele tafel een zware fout waardoor hij al die plekken ook weer verliest. Hij zou echter Senne niet zijn als hij niet blijft pushen en jawel opnieuw eindigt hij 7de! Nog 1tje te gaan!Deze mama is weer een paar jaar van haar leven kwijt! Hij slaagt er telkens in van plekken te winnen, te verliezen en ze dan opnieuw te winnen! Deze finale eindigde hij 8ste. Wat hem een algemeen 7de plaats opleverde!


Wat een weekend! Met dank aan Mathis die zijn weekend opofferde om te sleutelen aan Senne zijn auto’s en ons voorzag van een slaapplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *