Op kamp!

Vakantie! 9 weken in te vullen, liefst met hele toffe uitstappen, spelletjes en al wat je maar kan bedenken! Maar doe het maar eens hè, 9 weken lang voor entertainment zorgen!

Ik moest dan ook niet te lang twijfelen toen we het aanbod kregen om onze 3 jongsten op kamp te laten gaan! Goh ja, niets speciaals aan toch hoor ik je denken. Bwa ja en nee! Ons Phebe ging al op kamp met de Chiro en met de CM. Keitof, keiplezant en nog een aantal kei-woorden beschreven die weken! Onze Senne is nog nooit op kamp geweest! Die stond dan ook absoluut niet te springen om er aan te beginnen!

Zijn tegenargumenten:

– 1 week zonder gsm (ja jongen, dat overleef je echt wel!)

– Wat moet ik daar eten? (Hij is dus echt een verschrikkelijke eter)

– Ik ken daar niemand! (Jawel jongen, je zus zit in dezelfde groep!)

– Gaat dat daar tof zijn? (Dat weet ik dus niet maar ik ga ervan uit dat je je rot gaat amuseren!)

– … (Ik kan echt nog even doorgaan!)

Onze mini is ook nog nooit op kamp geweest maar die reageerde compleet anders dan Senne! Die was liefst al weg geweest!

Het gekke is dat ik niet goed weet hoe ik mij moet voelen! Langs de ene kant denk ik, we gaan het er zelf ook eens van nemen want hoe vaak komt het voor dat we alleen zijn (op de twee oudsten na maar die hebben meer en meer hun eigen leven, uitstappen en interesses!). Maar langs de andere kant, man man man, een volledige week zonder mijn drie snotneuzen in huis! Denk dat ik de eerste nacht al problemen ga hebben om te slapen! 🤦‍♀️

We hadden eerst allemaal samen een weekje vakantie, een snikheet weekje vakantie! En dan mocht mama 3 valiezen maken! Lijstje bij de hand en alles netjes gesorteerd in de tas! Voor Thies stak ik zelfs al zijn kleren netjes per dag in een zakje!

Intussen zijn ze vertrokken! Vol goede moed en heel veel enthousiasme! En mama, tja die pinkte, wanneer ze uit het zicht verdwenen waren, stiekem een traantje weg!

Warme groetjes, Sofie!

16 antwoorden op “Op kamp!”

  1. mijn dochter was en is dol op kampen, manlief ook. Zoonlief lijkt op zijn moeder: ons kun je niet ongelukkiger maken dan ons een hele eek 24/7 in een groep te stoppen:-)

  2. Ik hoop dat ze het leuk gehad hebben en dat jij niet teveel gestresst hebt terwijl ze weg waren.

    Hier gaat mijn oudste graag op kamp, zolang het een judokamp is. Voor volgend jaar heb ik hem wel laten weten dat er heus een taalkamp bij komt ook, want dat Frans en Engels moet beter. De jongste is geen kampganger, tja, vreemde mensen in een vreemde omgeving, niets voor een jongen met autisme. Maar volgend jaar moet hij van mij toch ook eens proberen. We zullen zien wat het wordt.

  3. Ben benieuwd hoe ze het gehad hebben op kamp! Wij hebben hier in het dorp in de zomervakantie ‘kindervakantieweek’ dan gaan ze overdag vanalles doen maar zijn ze savonds weer thuis. Mijn oudste had al mee mogen doen, maar ik vond het zelf nog te eng om hem aan anderen toe te vertrouwen haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.