Openbedrijvendag 2019

Phebe volgt ondernemen op school en kreeg de opdracht om op de openbedrijvendag op bezoek te gaan bij een van de deelnemers. We gingen dus op zoek naar iets in de buurt. Papa speurde het internet af en kwam uit bij de Watergroep in Kluizen. Een 20tal minuutjes rijden en interessant.

Eenmaal aangekomen zagen we het treintje voor onze neus wegrijden dus gingen we eerst binnen op ontdekking.

We kregen informatie over hoe de Watergroep er voor zorgt dat er in de derdewereldlanden waterputten worden gebouwd om zo drinkbaar water te voorzien en de kindersterfte te doen dalen.

Daarna kwamen we in het labo terecht en mochten we deelnemen aan een aantal proefjes! Als eerste mocht Phebe kleurstof en azijn toevoegen aan zuiver water! Dat water werd dan door actief kool gegoten en kwam er gezuiverd terug uit. Zowel kleur als geur waren verdwenen.

Daarna volgde een smaaktest. We kregen 4 verschillende soorten water voorgeschoteld en moesten proberen om het kraantjeswater er uit te halen! Zowel mama als Phebe raadden het juist. Papa gokte verkeerd !

Vervolgens was het tijd om het treintjes te stappen. We reden langs het volledige spaarbekken en kregen tegelijk uitleg. Er staan maar liefst meer dan 17000 zonnepanelen die de Watergroep van stroom voorzien. En 5200000 gezinnen worden voorzien van water dankzij hen.

Via het zuiveringsstation ging onze tocht verder. We kregen de verschillende stadia van het zuiveren te zien en kregen overal de gepaste uitleg bij! Heel interessant om te leren hoe water nu eigenlijk gezuiverd wordt.

We rondden af met een glaasje getapt vers kraantjeswater! En nog vlug op de foto met Herman Verbruggen (aka Markske van De Kampioenen).

Liefs, Sofie! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.